Как да се справим с истерията на детето

636
Как да се справим с истерията на детето

Задайте прост въпрос. Точно така!

Знаем, че децата бързо променят настроението си. В един момент се веселят, а в следващия момент вече крещят, плачат или са в истерия. Когато нещо такова се случи, на всеки родител ще му е полезно да знае как бързо може да въведе мир и спокойствие. Нека ви предложим една ефективна техника за прекратяване на детската истерия.

Психолози съветват да зададем само един въпрос. Той е способен да успокои плачещото дете. Единственото условие е детето да е поне на 5 години. Когато ви се случи то да е отново в истерия, спокойно и доброжелателно го попитайте: Голям, среден или малък е проблемът?

Този въпрос ще накара детето да се успокои, тъй като пред него вече стои задачата да измери важността на проблема. Когато детето даде своя отговор, психолозите съветват заедно да се опитаме да потърсим решение на възникналата трудност.Както обясняват експертите, благодарение на този елементарен въпрос, детето ще се почувства като възрастен. То ще усети, че чувствата му се уважат и че представляват интерес за родителя. Проблемите му не се омаловажават.
Добави коментар