Как да се справим с алергия през бременността

105
Как да се справим с алергия през бременността

Няколко препоръки за облекчаване на симптомите

Тези от вас, които не са се сблъсквали с алергия, са късметлии. Това не е някакъв екзотичен звяр, а ежедневна реалност, с която много родители се налага да се сблъскват и справят. Едно нещо е, когато от алергия страда здрав човек, и съвсем друго, когато става дума за бременна жена.

В 21 в. алергията не е противопоказание за забременяване. Има ред профилактични мерки, които специалистите препоръчват да се предприемат още по време на стадий планиране на семейство. Ако бъдещата майка знае, че има алергия, и съобщи това на своя лекар, то акушер-гинекологът задължително ще я насочи към алерголог. Ще бъдат назначени анализи, които ще покажат кои точно продукти или растения провокират алергията. След това ще се вземат мерки.

Съществуват и ред профилактични стъпки, които бременната жена може да спазва, за да облекчи 9-те месеца пред себе си.
Най-вече става дума за хранителното меню. Желателно е да се изключат продуктите, които са силни алергени – мляко, яйца, ядки, шоколад, ягоди, цитрусови плодове, пчелен мед, риба и морски продукти. Не канете на трапезата си твърде солените, пикантни и пушени храни.

Месото консумирайте само варено, задушено или печено. Включете в ежедневното меню зърнени храни.

Връщайки се у дома след разходка, старайте се да свалите дрехите още в коридора. След това вземете душ. Така ще отстраните алергените, които сте донесли от улицата под формата на микрочастици, които „кацат“ по дрехите и кожата ви.
Добави коментар