Как да развием житейски ценности в децата чрез забавление?

993
Как да развием житейски ценности в децата чрез забавление?

Хрумвало ли ви е, че детските игри са перфектната възможност да поддържаме децата активни, но и същевременно да изучават някои основни житейски ценности?

Хрумвало ли ви е, че детските игри са перфектната възможност да поддържаме децата активни, но и същевременно да изучават някои основни житейски ценности? 

Наскоро попаднахме на инициативата Kinder+Sport Joy of Moving, в чиято основа седи силната вяра, че положителното отношение към движението ще направи днешните деца по-добри възрастни утре.

Защо именно движението?

Децата имат естествената склонност да бъдат активни. Те са родени да играят, да тичат, да се движат неуморно, опознавайки света около тях. Именно това прозрение поставя началото на международния проект за деца на Ferrero Group - Kinder+Sport Joy of Moving. Инициатива, която успява да вдъхнови четири милиона деца и техните семейства в 30 страни по света да се активизират, да се насладят на движението и да развият жизнени житейски умения по ангажиращ и щастлив начин.

Какво е Kinder+Sport Joy of Moving?

Инициативите на този проект са вдъхновени от Joy of Moving: иновативен, научно признат образователен метод. Методологията на радостта от движение се стреми да движи децата чрез игра, като същевременно развива ключови умения в четири основни области: физическа активност, двигателна координация, когнитивни функции и креативност, жизнени умения. Радостта от физическите активности и движение инстинктивно измества фокуса от изпълнение към забавление, от състезание към колаборация.

Част от програмата заема и тенис турнирът на Kinder, чийто последен етап в България предстои да се проведе от 15 до 17 август. Млади спортисти във възрастови групи до 9, 10, 11 и 12 г. ще премерят честност на Националния тенис център в София.

А как точно тенис турнирът развива житейски ценности?

Детският тенис трофей на Kinder е повече от атлетическо състезание – именно посредством своя формат, надпреварата има за цел да изгрaди важни ценности като: доверие в себе си и другите, интеграция, уважение и приятелство. Срещите на корта се играят без съдии, като основен мотив на турнира е да тества честността на младите играчи. На финала, трофей за феърплей ще заслужи младият тенисист, откроил се най-много на корта със своята честност и добро спортменство.

Независимо от спортната дисциплина, игралното поле и нивото на изпълнение или способности на детето, нека позволим на радостта от движението да спечели.

Добави коментар