Как да развием творческите умения на детето

124
Как да развием творческите умения на детето

Знаем, че творчеството е неизчерпаем източник на радост, развитие и познания

Знаем, че творчеството е неизчерпаем източник на радост, развитие и познания. По време на такива занимания децата се учат да действат, да проявяват своите таланти и да пробват нови неща, трупайки ценен опит.

Как да разкриете творческия потенциал на детето?

Почивка от устройствата
По време на творчески занимания всички устройства трябва да бъдат сложени настрана. Всякакви странични звуци могат да отвлекат вниманието на детето от творческия процес.

Проявете търпимост към умерения безпорядък
Играта винаги провокира неголям хаос, иначе децата не успяват напълно да й се насладят. Затова тренирайте търпимостта си към безпорядъка.

Дайте свобода на детето
Хората, които в детството си са били по-малко контролирани, остават творчески личности и в бъдеще. Ако диктувате на детето своите правила за игра, то започва да се съмнява в правилността на своите постъпки.

Постоянна практика
Важно е да имаш талант, но той не е достатъчен. Повечето велики музиканти, композитори, поети и писатели казват, че ключова е ежедневната практика, която помага да се шлифова майсторството.Материали за творчество вместо играчки
Да, на пазара има кукли и колички в изобилие. Те дават обаче прекалено малко площ за творчество. В същото време един лист хартия може да се превърне в шедьовър на художник или пък в звяр с помощта на оригами.

Превърнете делника в празника
Ежедневните дела не са забавни. Затова като суперродители може да се опитате да ги разнообразите. Проявете хитрост и превърнете делничните задължения в забавни игри. Позволете на детето да се превъплъти в ролята на фея на чистотата – а целта е банята да блесне. Добавете и сапунени балони за динамика.
Добави коментар