Как да разширим тесните обувки

733
Как да разширим тесните обувки

4 ефективни начина

Колко често ви се случва да пробвате обувки в магазина и да ви се сторят удобни, а когато се приберете, да установите, че сте се заблудили. Пробвайте един от следните методи – те ще разширят обувката до комфортния размер.

Спирт
Обработете вътрешната повърхност на обувките с чист спирт. Втрий го в кожата с чиста салфетка или памучен тампон. Не чакайте докато изсъхне, сложете обувките и ги разходете. Спиртът ще омекоти кожата, а последната по-бързо ще се адаптира към формата на крака.

Горещ въздух
Още един традиционен начин за разтягане на обувка – със струя горещ въздух. След обработката с него, веднага обуйте обувката, като предварително сте си сложили по-дебел чорап. Може да повторите процедурата няколко пъти.

Парафин
Ако обувката се окаже тясна, спасява ви парафинова свещ. Добре третирайте кожата отвътре с нея. Особено задната част. Именно тя провокира появата на мазоли по краката. Оставете обувката така цяла нощ. На сутринта отстранете следите от парафина. Повторете процедурата няколко пъти – до достигане на желания комфорт.Мокри вестници
Този метод е доста популярен. С негова помощ може значително да увеличите размера на обувката от тъкан, гума или друг неестествен материал.
Навлажнете вестник и го напъхайте плътно в обувката. Оставете хартията да изсъхне по естествен път, далеч от отоплителни уреди. Излишната топлина може да деформира материала.Добави коментар