Как да разпределим семейните отговорности?

113
Как да разпределим семейните отговорности?

Време е да седнете на масата за преговори

По-рано се смяташе, че домашните задължения са изключително отговорност на жените. Но в епохата на еманципацията е грях да не се прехвърлят част от битовите задължения на мъжа. Как да стане това?

Организирайте семеен съвет
Не започвайте битката за битовата свобода веднага. Започнете с мирни преговори. Всичко трябва да започне от една делова среща на масата в хола или кухнята! Конструктивен диалог, търсене на решения… Бъдете рационални и емоционално стабилни. Съпругът ви обича да готви? Тогава нека прекарва известно време там, отмятайки задължението семейството да се храни здравословно. В същото време мрази битката с праха? Тогава вие поемете прахосмукачката.

Никакви стереотипи по отношение на пола

Не всички мъже умеят да забиват пирони или пък да прокарват кабели. Така някои жени не умеят да готвят или шият. Не се бойте да признаете своите слабости и силните страни на човека до вас.

Привлечете децата
Предайте уменията си на децата. Нека се научат да подреждат, да оправят леглата си, да помагат в кухнята и в чистенето. Основното чистене осъществявайте заедно, но по-малките задачи разпределете.

Бъдете готови да правите изключения

Ако съпругът ви е уморен и точно тази вечер няма сили да приготви вечерята, не му натяквайте, че отговорността е негова. Отменете го този път.Добави коментар