Как да предпазим кожата на детето от студа

200
Как да предпазим кожата на детето от студа

Детската кожа е по-нежна и има нужда от повече грижа

Зимата е време за смели игри, валяне из снега и всенародно весело каране на кънки. За подобни развлечения с децата трябва добре да се подготвите. Препоръчваме отрано да подберете топли дрехи, но и да се погрижите за откритите части от кожата на детето. Ръцете лесно се защитават с ръкавици, но какво правим с лицето?

Румените бузки са повод за радост за всеки родители, но когато дълго време сме навън, а времето е студено, може да се сблъскаме с възпаление. За да избегнете тази неприятност, има начин за противодействие.

В студено време цялата вода, която се съдържа в кожата, се превръща в лед. В нея се образуват невидими за окото микрокристали, които я повреждат. Детската кожа, за разлика от тази на възрастните, съдържа повече вода и по-малко мазнини и потни жлези, което е  причина за по-сериозен риск от повреда заради студа.

Най-ефективното средство за защита на ръцете през зимата е специален защитен крем. Отдайте предпочитание на мазните кремове. Те спират изпаряването на водата от клетките на нежната кожа.

В магазините ще откриете изобилие от кремове. При избора на подходящ се ориентирайте по съдържанието на масла, пчелен восък, минерална и розова вода.

Всички кремове работят по една и съща схема: първоначално се изпарява съдържащата се в тях вода, а след това стъпва в действие маслото, което защитава кожата. Ефектът е усещане на лек студ. Именно поради активното изпаряване на водата през първите 40 минути е важно защитния крем да се нанася час преди излизане навън.
Добави коментар