Как да подсилим имунната система през лятото

175
Как да подсилим имунната система през лятото

Използвайте максимално времето, което прекарвате на открито

Лятото е както време за отпуски и забавления, така и възможност да подсилите имунната система. Как? Не е никак трудно.

Ходете по-често боси

Ходенето на бос крак по тревата, росата или пясъка е отличен начин да подпомогнете имунитета си, да се преборите с проблемите с артериалното налягане и помага при плоскостъпие. Действа и профилактично. Затова препоръчваме да ходите колкото се може повече боси.

Слънчеви баниСлънцето не само ще ви дари с тен, но и ще обогати организма ви с витамин Д. Основната ви задача е да не прекалявате със слънчевите бани. Иначе рискувате да изгорите кожата си.

Правете слънчеви бани от сутрин до 10 часа, а след това – от 17 часа нататък.

Плодове и горски плодовеНе пренебрегвайте най-ценните дарове на лятото – плодовете. В тях се съдържат много витамини и полезни за организма елементи, които през този сезон се натрупват в тялото ни и го правят по-силно.

Диетолози уверяват, че най-доброто време за консумация на плодове е преди обед – до 12 часа. В този период на деня витамините се усвояват оптимално.

Спорт и активен начин на живот

Лятото е прекрасно време да се отдадете на повече физически занимания. Сутрешне разходки, тренировки на открито или във фитнеса. Горещото време в съчетание с физическо натоварване ще ви лиши от излишните килограми.

Свеж въздух, басейни, морета, реки – нямате извинение да не спортувате.Добави коментар