Как да подхраним романтичната си връзка през 2019 г.?

125
Как да подхраним романтичната си връзка през 2019 г.?

Съвети от психолози

Не бъдете мързеливи в любовта. Дори най-здравите и силни отношения от време на време поддават. Започнете годината с няколко съвета за изграждане на топли и искрени взаимоотношения в двойката.

1/ Обърнете внимание на връзката ви
Какво не ви достига? Какво може да поправите? Поговорете за това. Откройте основните качества, които бихте искали да виждате в другия. Определете и целите на своите отношения.

2/ Обсъдете с партньора детайли, които може да направят отношенията ви по-здравословни
Съставете списък от неща, които не ви устройства например. Нека такъв бъде съставен и за вас. Обменете мнения, без да се обиждате. Важното е да намерите баланс.

3/ Избирайте по-подходящо време за срещи – т.е. не в края на работния ден
Ако имате време за романтика, отделете й внимание. Психолози смятат, че сутринта и по обед е най-доброто време за среща. Не вечерта! Дори малък период от време за среща на двама ви ще ви дари с повече приятни емоции, отколкото късна среща, когато сте уморени.

4/ Не превземайте живота на другия
Всеки един от вас, макар да сте двойка, има свой собствени живот. Грижете се за своя повече през новата година. Развивайте се интелектуално, физически и духовно. Не забравяйте своите хобита и не заглушавайте вътрешния си глас.

5/ Научете се да се смеете на себе си
Да се поддържат романтични отношения дълго време не е лека задача. Поради това е важно да се научите да трансформирате скандала в закачка. Посмейте се и продължете напред.6/ Експериментирайте
Не се страхувайте да добавите в сексуалния си живот нещо, което не сте пробвали досега.

7/ Пазете това, което имате
Много двойки не поставят отношенията си на първо място в списъка с приоритети. Те не се стремят своевременно да решават възникващите въпроси. След това се чудят защо не са успели да запазят любовта. Не допускайте това да се случи! Пазете това, което вече имате!Добави коментар