Как да подготвим кожата за летния загар

76
Как да подготвим кожата за летния загар

За да бъде загарът равномерен, яжте моркови, кайсии или манго

Лекият загар краси кожата на всяка жена. За да се справите с рисковете от неумерено излагане на слънце, съветваме да се подготвите подобаващо.

Пилинг и скраб
За да бъде загарът равномерен, трябва внимателно да почистите кожата. Избавете я от мъртвите клетки, които пречат на проникването на ултравиолетовите лъчи по-дълбоко в кожата. Най-добре направете това в салон за красота. Друг вариант е да почистите кожата у дома – със скраб или пилинг. Цялата процедура е необходимо да продължи между 5 и 7 дни.

Как да подготвите лицето за загар

Избягвайте миенето на лицето с вода и сапун. Така ще пресушите кожата. Най-добре заложете на мляко за сваляне на грим, обогатено с витамини. Добър избор е и тоникът, който може да използвате сутрин и вечер. След това нанесете овлажняващ крем. Може да използвате кремове, които съдържат плодови киселини. Те притежават способността да подхранват по-дълбоките слоеве на кожата. Така последната ще бъде хидратирана и наситена с полезни вещества.

Маски и други процедури
За да наситите кожата с важни микроелементи и да я предпазите от остаряване, правете маски и използвайте глина. Може да правите втривания с лавандулово масло или масло от жожоба.

Как да подготвите тялото за загар
Взимайте ежедневен душ, използвайки меко миещо средство, което не се пени много. В идеалния случай използвайте масло след душа – така кожата е почистена, хидратирана и запазва природните си защитни свойства. След душа намажете кожата с хидратиращ крем, масло карите за максимално подхранване  или масло от сладък бадем.

Няколко съвета за добър загар:
  • Преди излагане на слънце, не се препоръчва консумацията на кафе – то възпрепятства усвояването на загара.
  • За да бъде загарът равномерен, яжте моркови, кайсии или манго.
  • За да няма пигментни петна, не използвайте парфюми, в които се съдържа спирт.
  • Закрийте бенките с лепенки или обилно ги намажете със слънцезащитен крем.Добави коментар