Как да отстраните петна от пот от бяла риза

275
Как да отстраните петна от пот от бяла риза

5 начина да го постигнете

Петната от пот по дрехите не са резултат само от потенето. Неприятните жълти следи остават в резултат на взаимодействието на антиперспирантите, които съдържат алуминий, с вашето тяло. При пране в пералня, дори при висока температура, петната остават на място. Може ли да се поправи щетата? Да!

1/ Ваш първи помощник е сапунът. Той може да се справи с петното в рамките на 15 минути търкане. Условие – този подход ще ви свърши работа, ако петната са пресни.

2/ Вземете три супени лъжици течен сапун и ги смесете със сода и сол. По супена лъжица от последните две. Нанесете получената смес върху петното. След половин час изперете.

3/ Друг начин е с вода и сода. Сипете в содата малко вода. Трябва да получите каша. С нея натрийте петното. Почакайте 15 минути. Изперете.

4/ Ако петното е старо, използвайте бензин или спирт. Трябва да разтъркате мястото, след това да изплакнете дрехата с топла вода и сапун.

5/ Може да се справите с петната по белите дрехи и със сол. За целта пригответе разтвор от супена лъжица сол и супена лъжица вона. Топнете в него памучно тампонче. След това добре разтъркайте петното. Накрая изплакнете с вода.
Добави коментар