Как да отслабнем с череши?

280
Как да отслабнем с череши?

За по-вкусна диета скоро не бяхме чували

През лятото черешите са сред любимите плодове. Сладки, ароматни и хрупкави, те радват малки и големи. Освен че са вкусни, черешите са и полезни – особено в борбата с излишните килограми и пристъпите на глад, които ни тласкат към фаст фууд, шоколад и сладки напитки.

В 100 грама череши се съдържат 50 калории. Това дава на плода предимство като удачна лека закуска, сравнено с ядките, чиято калоричност средно възлиза на 600-700 ккал.

Черешите съдържат фибри, а това означава, че създават усещане за ситост за дълго време. Освен това в тях има много ценни вещества – витамините от група В, например, които преобразуват хранителните вещества в енергия.Този летен плод е препоръчителен за хората, които искат да се  преборят с възрастовите изменения и отоците. В черешите се съдържа калий – той извежда излишната вода от организма, помага за справяне с проблеми като целулита и тъмните кръгове около очите.

Черешите са богати на антиоксиданти, борещи се със свободните радикали, които правят кожата по-малко стегната и сивкава на цвят.Добави коментар