Как да отслабнем с английска сол

243
Как да отслабнем с английска сол

Подхождаме комплексно с три съвета

Какво знаете за английската сол? Тя е минерал, който се състои от магнезий, сяра, вода и кислород. Широко се използва в медицината и в козметичните средства. Тази сол се характеризира с редица полезни свойства, сред които:

-    Подобряване на кръвообращението;
-    Отстраняване на козметични недостатъци;
-    Туширане на възпаления и отоци;
-    Облекчаване на болки в мускулите;
-    Нормализация на храносмилателната система и др.

Английска сол за отслабване: съвети и рецепти

Тя е и отлично средство за отслабване. Извежда токсините от организма и стимулира кръвообращението. Кожните тъкани се прочистват, изчезва целулитът.

1/ Антицелулитна вана

За да има забележим резултат, необходимо е да правите тази процедура през два дни. Най-добре – преди сън. Ваната с английска сол има успокоителен ефект и ще ви помогне да заспите.

Водата във ваната трябва да е с температура 38-44 градуса. Добавете в нея 0,5-1 кг английска сол и 2 супени лъжици сода. Седнете във ваната, като потопите тялото си до гърдите. Потопете главата не повече от 1-2 пъти.

Преди процедурата пригответе билков чай или се снабдете с чаша чиста вода. Пийте от напитката по време на взимането на вана. Във водата престойте до 20 минути. След процедурата вземете прохладен душ. Така ще свалите солта от кожата.

2/ Солен скраб

Вземете шепа сол и внимателно я разбъркайте с 2 чаени лъжици пчелен мед. Добавете няколко капки от любимо етерично масло. Нека то да е с антицелулитен ефект – например цитрусово, розмарин или лавандула.  С получената смес разтрийте тялото по време на душ.

3/ Обтривания

Трябват ви 1 лъжица сол, ¼ чаша топла вода и 10 капки масло от мента. Смесете ги. В получената смес натопете кисе, с което след това разтрийте проблемните зони.
Добави коментар