Как да обезопасим детето, когато се разболеем

125
Как да обезопасим детето, когато се разболеем

5 простички стъпки

Съществуват базови правила за обезопасяване на другите членове в семейството, когато се случи да заболее майката. Някои от тях са дар от природата.

Кърмене

Ако майката се простуди, заболее от грип, шарка или друго, детето, което се кърми, ще разполага с естествена защита от антитела, които се съдържат в кърмата. Дори ако заболее, то ще прекара болестта по-леко. За бързо възстановяване – продължете кърменето и спазвайте режим на прием на вода съгласно възрастта на детето.

Чист въздух
По-големите деца, които не се кърмят, може да защитите с прости профилактични мерки: редовно проветряване, мокро почистване, използване на маски, често миене на ръцете и разходки.

Проветряването помага като не позволява на въздуха с вируси да застоява в помещението. По този начин предпазвате както другите членове на семейството, така и самия болен. Свежият въздух подпомага оздравителния процес.

Един път на 2-3 часа отваряйте прозореца за 10-15 минути.

Спазване на хигиена

Редовно мийте ръцете на всички. Болният пипа ту себе си, ту наоколо и по този начин повишава риска от разпространение на болестта. Ако майката е с инфекция, провокираща стомашно разстройство, то цялото семейство трябва да си мие ръцете начесто.

Полезно в случая е да използвате течен сапун и еднократни кърпички. Направо махнете хавлията от банята. Тя натрупва в себе си бактерии.

Маска – за мама

Маска трябва да носи болният човек. Тя е ефективно средство за защита, но трябва да се сменя на 2-3 часа.

Няма изкуствено подсилване на имунната система

Няма смисъл да подсилвате рязко имунитета на детето, давайки му ударни дози витамин С, ехинацея или пък лук и чесън. Грижете се за имунната система постоянно. Редовно излизайте на разходка, независимо какво е времето навън. Хранете се балансирано. Движете се много и правете закалявания.
Добави коментар