Как да обелите едновременно няколко яйца

86
Как да обелите едновременно няколко яйца

И още няколко кулинарни хитрости

На готвачите в ресторантите им се налага да се справят с много задачи едновременно и многократно. Времето за действие е ограничено! Какви хитрости използват, които можем да приложим у дома като вещи домакини?

1/ Как да почистите много чесън

Още предната вечер сложете скилидките чесън в съд с вода. Сутринта за секунда ще успеете да ги обелите и то без да използвате нож.

2/ Как равномерно да изпечете бекон
Ако трябва едновременно да приготвите много бекон, сложете резените в тава във фурната. Печете 15-20 минути на 200 градуса.

3/ Как да почистите дъската
Според професионалните готвачи дъската за рязане е най-добре да се чисти със сол с лимон. Посипете по повърхността й едра сол и натрийте със сока от половин лимон.

4/ Как да обелите едновременно много яйца
Възползвайте се от хитростта на японските готвачи. Сложете 5-6 твърдо сварени яйца в мек пластмасов съд. Напълнете го наполовина с вода и сложете капака. След това внимателно раздрусайте – нагоре, надолу, наляво, надясно.

5/ Как да нарежете меко сирене
Използвайте кулинарен конец или конец за зъби.

6/ Как да наточите бързо нож
Използвайте задната страна на чинията.

7/ Как да нарежете лук без сълзи

Лукът отделя химично вещество, което прониквайки в дихателните пътища, провокира раздразнение и сълзене. За да намалите концентрацията му, сложете почистен лук във вода за няколко минути.
Добави коментар