Как да не прегорим, съчетавайки работа и майчинство

53
Как да не прегорим, съчетавайки работа и майчинство

Усетите ли, че ежедневието ви идва в повече, действайте на мига

Съвременната жена е като мултифункционален уред. Трябва да успява във всичко – в офиса, у дома, да се грижи за себе си и да отделя внимание на децата. В определен момент някои майки не издържат. Сриват се. Нека ви помогнем да избегнете претоварване.

1/ Грамотно съчетайте грижата за детето и дома и работата

Не може времето да ви стига за всичко. Ако ви стига, то няма да е задълго. Това означава, че трябва да се научите да постигате повече с по-малко усилия. Друг от вариантите е да наемете детегледачка – от време на време, за по няколко часа.

2/ Привлечете към възпитателния процес други членове на семейството

Не се бойте да искате помощ – от бащата на детето, баби, сестри и т.н. Обожавате детето си, но физически не може да му посвещавате цялото си време. Част от родителските задължения може да прехвърлите на друг член на семейството.

Психолози казват, че няма нищо по-добро от това един баща да знае какви обувки да купи на детето си. Рядко се случва, но защо не опитате. Същевременно с разходките в парка няма да изпитва трудност. Това е отличен начин да освободите малко време за себе си.

3/ Отидете на психолог

Чувствате, че вече всичко ви е в повече? Стрес, вътрешно напрежение, емоционално прегаряне. Време е за консултация със специалист. Той ще ви помогне да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Така проблемът, който ви се струва направо трагедия, ще е наполовина решен!
Добави коментар