Как да не напълнеем по време на ваканцията?

180
Как да не напълнеем по време на ваканцията?

Това е времето, през което забравяме за здравословното хранене и качването на килограми е налице

По време на дълго чаканата отпуска се отдаваме на пълен релакс с повече хапване и коктейли. Това е времето, през което забравяме за здравословното хранене и качването на килограми е налице.

Можем да се наслаждаваме на храненето по време на почивката, стига да спазваме някои основни правила на здравословния хранителен режим. Ето няколко съвета:

Много от хотелите предлагат ол инклузив - неограничена консумация на храна, няколко пъти на ден. Но това не означава, че трябва да изядем всичко, което е сервирано на масата.

Не забравяйте, че здравословната закуска е най-важното хранене за деня, на което спокойно можете да наблегнете.Например тя може да бъде от сварено яйце и филийка хляб. А една перфектна вечеря на ол инклузив е комбинация от морски дарове или риба, заедно със салата. Вечерята трябва да е възможно най-бедна на калории и да се случва преди 19 часа.

Може да изпиете и чаша хубаво бяло или червено вино.

Пътуването, плажа, разходките, жегата – всичко това е предпоставка за дехидратация. За да компенсирате, пийте много вода. Избягвайте алкохола на плажа и в обедните часове, тъй като той дехидратира силно организма.

Ако въпреки това прекалите с похапването, когато се върнете от почивката, минете към един по-ограничен хранителен план.

Добави коментар