Как да научим детето да чака

469
Как да научим детето да чака

Съвет дава психолог

Малките деца не умеят да чакат. Всеки опит да ги накарате да правят това им се струва като непоносимо мъчение. Това дори може да ги доведе до плач. Псилохогът Ксения Корсун споделя своята рецепта, с която е помогнала на сина си да се научи търпеливо да чака известно време.

Оказва се, че ако научите детето си на този способ, ще извлечете още един положителен ефект: детето още преди да навърши 2 години ще може да брои.

Как да помогнем на малкото дете да дочака любимото си детско? Лесно!

Нормално е да го искат на момента. Чакането е твърде абстрактно за тях.

Когато искате да имате търпеливо дете, научете го да смята. След това ще може да му кажете:

- Почакай. Преброй до 10.

Необходимо е детето да може да брои. Това познание е особено полезно за родителите и съветът на Корсун го доказва. Веднъж синът й преброил така:
- Едно, пет! Готово!

В такива моменти е желателно да напомните на хитрушата, че така няма да стане. Анимационният филм ще започне след като преброи до 5.Това, че детето не може да брои, не бива да ви възпира. Когато настане време за чакане на нещо, кажете му да преброи до 10. Нека детето започне едно, две, три... ако обърка реда, започнете отново. Така ще използвате повода, за да го научите да брои, а времето до желаното за детето събитие ще отлети като миг.
Добави коментар