Как да направим желе за игра у дома

1173
Как да направим желе за игра у дома

Запретнете ръкави и сътворете една от любимите играчки на детето в момента

Желето по тази рецепта изисква намирането на съвсем прости съставки и известно време, което да вложите в приготвяне. Резултатът ще надскочи очакванията ви. Ако добавите интересни детайли и брокат например, домашното желе за игра ще се превърне в отлична украса за различни поводи.

Е, готови ли сте? Ние да!

Какво ви е необходимо?

1/ Безцветно лепило;
2/ Вода;
3/ Течно нишесте;
4/ Оцветител;
5/ Брокат или декоративни елементи;
6/ Подходящ съд.

Начин на приготвяне:


Излейте 150 мл лепило в подходящ съд. Добавете 295 мл вода, блестящи и други елементи по избор. Внимателно разбъркайте. Добавете на етапи течното нишесте – около 230 мл. Сместа трябва да стане като желе. Възможно е да не ви потрябва цялото нишесте. Размачкайте със собствените си ръце, за да елиминирате остатъчните течности.

Не е изключено консистенцията да не се получи от първия път. Необходими са обаче само няколко минути, за да коригирате нещата.

Течното нишесте обикновено се използва за пране или за гладене. За да приготвите течно нишесте за желето, разтворете малко царевично нишесте в хладка вода. Убедете се, че добре сте разбъркали сместа. Не бива да остават бучки. След това сложете сместа настрана. Сложете вода в подходящ съд и я кипнете на котлона. Когато водата закипи, добавете царевичното нишесте. Разбъркайте добре. Продължавайте да бъркате около минута, след което свалете тенджерата от котлона. Оставете сместа да изстине.

Време за игра!Добави коментар