Как да направим ноктите по-здрави

141
Как да направим ноктите по-здрави

Предлагаме две процедури, които може да прилагате у дома

Не може да станете собственичка на идеални нокти без допълнителна грижа и балансирано хранене. Красотата не се поддържа без усилия. Това е ясно на всяка жена. Нека ви представим два начина, по които да решите основния проблем – чупенето на ноктите.

Парафинова маска
Тази методика се използва успешно в домашни условия и в салоните за красота. В последните залагат на специални ванички за нагряване на парафина. У дома може да използвате маски-ръкавици, пропити с парафин. Те спомагат за задържането на влагата в кожата на ръцете, укрепват плочките и стимулират растежа на ноктите.

Парафин може да купите от аптеките. Нагрейте го на водна баня. Използвайте го в комбинация с масло от жожоба или авокадо.

Ваничка с морска сол
Пълноценният домашен спа салон е гаранция за красиви и здрави нокти. За да приготвите ваничка за тази процедура, използвайте обикновена сол без ароматизатори от аптеката. Морската сол е богата на минерали, спомагащи за възстановяването на ноктите. Натопете ръцете си за минимум 5-10 минути. След няколко процедури ефектът ще ви порази.
Добави коментар