Как да направим домашно бадемово мляко

111
Как да направим домашно бадемово мляко

Лесно е и става много вкусно и приятно

Бадемът е полезен и вкусен продукт, който е незаменим за веганите и хората, които страдат от лактозна непоносимост. Често го наричат ядка, а всъщност представлява костилков плод. От бадем се прави бадемово мляко, което по състав е 10 пъти по-добро от обикновеното краве мляко, казват някои нутриционисти. Те допълват, че млякото от бадеми е полезно както за малки, така и за големи.

На възрастните хора например няколко бадема на ден ще спомогнат за поддържането на здраво сърце и понижаването на риска от развитие на старческо слабоумие. Редовната консумация на бадеми предпазва от захарен диабет, укрепва кръвоносните съдове, преборва безсъницата и лошото настроение.

Интересно е, че диетолозите са признали бадема като важен продукт, когато искаме да отслабнем.

Класическа рецепта за бадемово мляко

За приготвянето на бадемово мляко имате нужда от бадеми, които да блендирате. Залейте ги с вода и оставете сместа да престои настрана. След това прецедете. Останалата пулпа може да използвате за приготвянето на домашни сладки.

Приготовление:

1.  Накиснете бадеми във вода за една нощ – или минимум 4 часа.
2.  Излейте водата, след което почистете бадемите от обвивката им.
3.  Залейте бадемите с 3 чаши вода.
4.  Блендирайте ги до получаването на еднородна смес.
5.  Прецедете през сито/марля.

Полученото бадемово мляко може да съхранявате в хладилника до 5 дни.




Добави коментар