Как да направим апартамента визуално по-просторен?

83
Как да направим апартамента визуално по-просторен?

Трикове за създаване на обем и височина

Понякога животът не е справедлив. Ако похапваме повече, започваме да растем … Ако това правило важеше и при жилищата, щастието щеше да е по-често явление. Само че не е.

Тогава какво да направим, ако жилището ни е малко, а искаме да се усещаме в него уютно? Приложете няколко трика. Например:

Разположете правилно мебелите
Оставете проходите чисти. Задължително трябва да разполагате с широчина за преминаване поне 80 см. Когато мебелите не ви пречат да се движите, усещате комфорт и свобода, независимо колко малко е помещението.

Не съхранявайте излишни вещи
Ако всеки път се избавяте от ненужните вещи, свободното пространство в дома ви чувствително ще се увеличи. Не се страхувайте да изхвърляте вещите, които не са ви нужди повече или пък не харесвате.

Използвайте осветлението
За да увеличите визуално пространството, разположете на тавана лампи-луни, чиято посока на светене можете да коригирате.

Сложете картини
В далечния ъгъл на стаята може да поставите пъстра картина. Налепете на част от стената тапет с красива едра рисунка или пък сложете на стената друг подобен декор. Тази стена ще привлича вниманието към себе си. Останалите стени може да оставите неутрални и светли. Така ще увеличите визуално тясно помещение и ще „уравновесите“ пропорциите.

Не поставяйте мебелите покрай стените
По-добре разделете пространството на зони. Използвайте разделителни елементи – маси, стелажи, за да оформите стаите.  

Не използвайте рисунъци за пода
Вертикалните черти по пода правят помещението по-издължено. Вертикалните – по-широко, но по-късно. Поради това за тясна стая се спрете на ламинат, който е поставен по посока към прозореца.

Огледала и гланцови повърхности
Те създават обем. Използвайте ги умело.

Стелажите правят таваните по-високи
Ако в стаята поставите библиотека от пода до тавана, това ще създаде усещане за по-просторно помещение.
Добави коментар