Как да намерите време за себе си?

63
Как да намерите време за себе си?

7 практични съвета за майки

Оставете задачите си за момент и се съсредоточете върху съставянето на план за оцеляване. Нека ви дадем няколко съвета как да намирате време за себе си и да внасяте баланс в грижата за семейството и личните ви нужди. Изпълнимо е!

1/ Помислете кои домакински задължения не е казано да се изпълняват всеки ден
Някои домакински задължения не е възможно да не се изпълняват. Други може да се пропуснат днес и да се отметнат утре.

2/ Привлечете към грижата за детето всички роднини
Не мислете, че детето ви не се чувства добре, когато не сте около него. Напротив, общуването с роднини ще му помогне да се развие, да подобри социалните си навици.

3/ Договорете се с други майки за взаимопомощ
Огледайте се – има ли около вас приятелки, които също са натоварени със задачата да отглеждат малко дете. Дали да не обедините усилия?

4/ По време на дневния сън на детето не бързайте да отмятате домакинските дела
Те няма да избягат. По-добре прилегнете до детето или пък се насладете на спа процедура в домашни условия. Спомняте ли си филма, който искахте да гледате? Сега е моментът.5/ Избягвайте информационния боклук
За целта изключете телевизора, не влизайте в интернет, ако нямате ясна идея какво ще правите, не говорете без край по телефона.

6/ Записвайте плановете си за деня в бележник
Този подход ще ви хареса. Доста е ефективен! Пробвайте! Ще може да изграждате ясна картина на плана за деня.

7/ Един път на седмица посвещавайте няколко часа на себе си, далеч от детето
Устройвайте си моменти на почивка. Дали ще отидете в разкрасителен салон, на масаж или пък ще се видите с приятели, всяко едно от тези неща ще ви е от полза. Навън е слънчево! Излезте просто на разходка.Добави коментар