Как да намалите теглото на детето?

180
Как да намалите теглото на детето?

Започваме от примера, който давате

Няколко са подходите, които може да предприемете, за да нормализирате теглото на детето. Нека да отделим по няколко думи за всеки един от тях.

Да започнем със самото хранене
Промяната на навиците на хранене на децата с излишно тегло е абсолютно задължително. Родителите директно влияят върху начина на хранене на детето. Повечето деца ядат това, което родителите купуват. Поради това здравословното хранене започва от вас.

Направете корекции в менюто, ограничете сладките изделия в дома. Дори напитките, произведени от 100% сок, може да съдържат повече калории и захар. Научете детето да пие вода. Съкратете консумацията на фаст фууд. Положете усилия да готвите здравословни алтернативи. Никога не опитвайте да сложите детето на диета.

Не заменяйте вниманието и съвместните часове с детето с покупката на поредния шоколад.

Основни съставни елементи на менюто:
-    Пресни плодове и зеленчуци;
-    Нетлъсти протеинови продукти, например риба и пилешко месо;
-    Пълнозърнести каши и макаронени изделия;
-    Млечни продукти без добавки;
-    Ядки и семена.

Увеличете физическата активност
Така безопасно детето ще свали излишните килограми. Използвайте думата „активност“ вместо „упражнение“ или „тренировка“, за да заинтересовате детето.

Повече семейни занимания
Помислете как да прекарвате време заедно. Така не само ще укрепнете семейните отношения, но и ще помогнете на детето да се поучи от примера ви. Пешеходни разходки, плуване, каране на колело и т.н.

Далеч от устройствата
Децата, които прекарват по няколко часа на ден, гледайки телевизор или играейки на компютърни игри или на смартфоните си, са по-склонни към напълняване. Затова дръжте устройствата по-далеч.


Добави коментар