Как да изберем таблет за детето?

1356
Как да изберем таблет за детето?

В определен момент вече не можем да избегнем купуване на устройство конкретно за детето

В повечето случаи, когато става дума за купуване на устройства на детето, родителите не се стремят към премиум класа, а искат да заложат на нещо по-евтино. В това има логика. Децата имат нужда от време, за да осъзнаят стойността на вещите, които ги заобикалят.

За да не рискувате повече от необходимото, нека се насочим към бюджетните модели на пазара. А какви са критериите за избор?

1/ Мощност и производителност
За децата често не е важна производителността на таблета. Това не означава обаче да се хвърлите на най-слабите и евтини модели. Децата ви може съвсем скоро да се ориентират към някоя тежка игра и тогава ще се наложи отново да купувате таблет. Основната ви задача е да изберете устройство, което няма да забива при изпълнението на обичайните задачи.

2/ Размер на екрана
При избора на диагонал на таблета за детето следва да отчетете следните съображения. 8 инча са напълно достатъчни за общуване в месинджъри, а размерите на устройството позволяват да се носи без проблем в чанта или раница.

10-инчовите модели са значително по-големи. При тях се по-комфортно се играе и освен това е по-добро решение при сърфиране в интернет, използване на обучителни приложения, рисуване и продължително четене.

3/ Възможност за ремонтиране на таблета
Споменахме в началото, че децата в началото нямат ясна представа за цената на вещите. Това означава, че не е изключено таблетът да бъде счупен или пък поради друг повод да бъде отправен към сервизен център. Поинтересувайте се дали моделът, на който сте хвърлили око, се ремонтира лесно.

4/ Автономна работа
Децата забравят да зареждат устройствата. Това означава, че не е лошо да изберете модел, който се характеризира с отлична автономна работа.

5/ Марка

Въпросът за престижа е важен. Децата са склонни да се хвалят едно на друго, стартирайки от флумастерите и завършвайки с работата на мама или тате. При устройствата може да се случи същото. Поинтересувайте се дали детето би искало определена марка. Разкажете му за преимуществата на един или друг модел, преди да се спрете на окончателния.
Добави коментар