Как да избегнем детските скандали на площадката

110
Как да избегнем детските скандали на площадката

Има няколко неща, с които си заслужава да се съобразите

Разходката с деца на детска площадка е истинско изпитание за някои родители. И морално, и физическо. Струва си обаче да се отнасяме по-уважително и снизходително към децата и техните родители. Тогава разходките ще ви носят повече радост.

Няколко правила за родители, които искат да избегнат скандалите между деца на площадката за игра и в парка.

1/ След навършване на година и половина децата имат представа къде се намират играчките им. Задачата на родителите е да научат мъниците да се споделят или поне да разменят играчките си.

2/ Взимайте за разходката само тези играчки, които можете с риск да направите общи – те не бива да са нови и скъпи.

3/ Никога не взимайте любимата играчка от ръцете на детето. То има пълно право да не я дава на другите деца. Дори ако назрее конфликт, страстите ще са още по-големи, ако си позволите да вземете вещите на детето и да ги връчите в ръцете на друго.

4/ Наблюдавайте детето – това е много важна отговорност за родителя. Може дори да участвате в игрите му, но не ограничавайте всяка негова стъпка. Детето иска свобода, подобно на възрастния човек.5/ Струва си да научите детето що е то чувство за справедливост. Обяснете, че борбата на площадката не е изход от ситуацията. Винаги е по-добре да се договори с детето, с което играе. Не бива да напада първо. Ако другата страна атакува, винаги да се защитава и да се опита да излезе от бойната обстановка.
Добави коментар