Историята на жената, която забременя, докато беше бременна

1109
Историята на жената, която забременя, докато беше бременна

През 2016 г. лекарите стават свидетели на изключително рядък феномен

През 2016 г. лекарите стават свидетели на изключително рядък феномен, когато Джесика Алън от Калифорния ражда „близнаци“, които се оказва, че са заченати по различно време. Още по-странен обрат на историята е, че в случая са замесени четирима родители: Алън е била сурогатна майка за друга двойка, когато забременява от собствения си партньор.

Алън вече е имала две деца в момента, в който урежда сурогатно майчинство срещу 30 хиляди долара с двойка от Китай, която иска да има деца. Сумата е необходима на Алън и съпруга ѝ Уордъл Джаспър да съберат пари за жилище, но парите не са единствената причина. Алън вярва, че всяка жена трябва да получи шанса да изпита неповторимата любов и свързаност, която създава майчинството.

Но се оказва, че жената носи в утробата си още един плод. Лекарите смятат, че става дума за разделяне на ембриона – рядко, но все пак напълно възможно явление, и очакват еднояйчни близнаци. Никой не предполага, че може да е настъпил много по-редкия феномен, известен като „суперфетация“. Това явление е възможно, единствено ако жената продължава да има овулация след забременяването и може да зачене второ дете, което се развива в утробата едновременно с първото

Алън ражда предполагаемите близнаци с Цезарово сечение, след което се установява, че децата не са еднояйчни близнаци е едното е по-малко от другото. Седмици по-късно ДНК тестовете потвърждават, че едното от бебетата носи гените на китайската двойка, а другото – Алън и Джаспър.

След дълга юридическа борба с агенцията, организирала сурогатното майчинство, Алън и Джаспър получават обратно детето си – Малачи, вече на тримесечна възраст. Днес той е на 10 месеца и живее заедно с родителите си, които се грижат за него с обич, пише вестник Стандарт.


Добави коментар