Има ли бременна жена у дома?

641
Има ли бременна жена у дома?

Народни поверия за честита нова година

Не забравяйте приказката: Както посрещнете новата година, така и ще я прекарате.

Искаме през 2020 г. задължително да се радвате на любов, щастие и съгласие. Да имате достатъчно пари! Затова нека ви подскажем как да посрещнете Годината на металния плъх.

Днес сме подбрали няколко народни поверия, които привличат към дома късмета и благополучието. Дали вярвате в тях – вие си решавате.

Семейство и любов
-    Ако в семейството има бременна жена, нека първа започне да яде на новогодишната трапеза. Така раждането ще мине леко.
-    Хората, които все още мечтаят да срещнат своята половинка в живота, трябва да изреждат от хартия всевъзможни символи на любовта – сърца, пръстени и т.н. С тях нека украсят елхата.
-    Дамите, които са настроени на вълна сериозни отношения, брак и деца, трябва да подарят преди новата година неголеми подаръци на 7 деца.
-    Обикновено съдовете се чупят за щастие. Само не и в новогодишната нощ! Бъдете внимателни! Нищо не бива да се чупи. Иначе ще се изпокарате у дома. Ако все пак не сте успели да запазите някой съд здрав, някой от гостите например е счупил чаша, ще се наложи да заровите вещта. На 31 декември боклук не се хвърля. Заедно с него ще се сбогувате и с благополучието.

Пари и благоденствие
-    Увийте в красива хартия, златисто или сребристо фолио монети и ги увесете на елхата между играчките. В семейството цяла година ще има пари.
-    В новогодишната нощ сложете в десния джоб на дрехата си парична купюра – колкото по-голям е номиналът й, толкова по-добре.
-    На гостите под чиниите и салфетките сложете също монетки – от по 5 или 10 стотинки.
-    Тази година поставете на масата прасе-касичка. Сложете в нея няколко жълти монети. А под самата касичка – банкнота с голям номинал.
-    Преди празниците разчистете всичките си дългове. Не давайте пари назаем. Иначе цяла година ще се ядосвате заради дългове.Добави коментар