Храните, които ви пречат да имате плосък корем

1353
Храните, които ви пречат да имате плосък корем

Посочваме с пръст враговете

При спазването на балансирано хранене и тренировъчен режим невинаги се получава да постигнем идеалната фигура. Част от желанието ни е да имаме плосък корем. Правим упражнения, масажи, стараем се да се храним здравословно, но резултатът не се доближава до желания. Какво правим, което обезсмисля положените от нас усилия? Консумираме:

1/ Алкохолни напитки
В алкохолните напитки се съдържат много калории. Основният проблем е, че алкохолът засилва апетита.

2/ Безалкохолни напитки
За вредата от газираните напитки сме говорили неведнъж. Ако искате по-скоро да видите корема си плосък, струва си да се откажете от газираните напитки. Техните нискокалорични варианти също не влияят положително на организма и забавят обмяната на веществата.

3/ Дъвки
В състава на дъвките може да откриете глицерин, бутилхидродксианозол, лимонена киселина и ксилит. Всеки един от тези компоненти нанася вреда върху здравето. Дъвката увеличава киселинността на стомаха, което води до чувство за глад.

4/ Сол и захар
Невъзможно е напълно да ги изключите от храната си. Можете обаче да намалите малко употребата им. Натрият, който се съдържа в тях, задържа в организма течности.

5/ Майонеза
Ако искате плосък корем, то майонезата и сосовете, базирани на нея, не бива да са част от менюто. В състава й има 80% мазнини.

6/ Сладолед
В състава на това лятно лакомство има много захар, което води до прием на нежелано огромно количество калории.7/ Фасул и други бобови култури
В бобовите култури има много протеини, но не бива да се увличате по тях. Тези продукти провокират газове, проблеми със стомаха. Употребата им в големи количества води до забавяне на метаболизма.

8/ Пшеница
Тя може да бъде причина за проблеми с храносмилателната система, например подуване, болки в корема, диария. Такива са оплакванията на хора с повишена чувствителност към глутена. Струва си да намалите употребата на пшеница, ако усещате, че провокира дискомфорт и при вас.
Добави коментар