Гришо обяви, че вече мисли за семейство

108
Гришо обяви, че вече мисли за семейство

Относно хранителния си режим, Гришо сподели, че спазва по-строги правила 3-4 дни преди турнир

Григор Димитров обяви, че мисли за семейство. Той даде обширно и интересно интервю за списание Hello Monaco. На въпрос „Започна ли да мислиш за семейство?“, Гришо отговори: „Да, разбира се. Не искам да прозвучи арогантно, но ми се налага да полагам усилия, за да бъда по-обикновен, отколкото съм, тъй като искам известно време да живея малко по-спокойно и да не се занимавам с нищо“.

В момента той излиза с ослепителната Лолита Османова, която е дъщеря на руски олигарх от кавказки произход. Григор разкри, че е започнал да колекционира ретро автомобили. „Живях доста време в Лос Анджелис и там започнах да изпитвам тази страст. В Монако постоянно виждаш всякакви страхотни, невероятни и дори откачени коли, но аз искам да бъда различен“.

Гришо разказа, че от 18-годишен колекционирал и часовници, като все още пази първият, който си е купил, посочва вестник Монитор. „Имам много произведения на изкуството вкъщи. Най-вече съвременни творби. Всяка от картините в дома ми е там, защото означава нещо за мен, а не просто защото съм решил, че е красива и трябва да я купя.“


Световният номер 19 в мъжкия тенис сподели още, че обича да си стои вкъщи. „Не ходя често по дискотеки, дори да имам възможност. Никога през живота си не съм опитвал алкохол. Харесва ми да вечерям със семейството и приятелите си. Искам животът ми да бъде по-спонтанен. Да шофирам наоколо, да изпия чаша хубаво кафе. Харесва ми да съм вкъщи и да пиша. Просто документирам мислите си, когато съм в настроение за това“, допълни още той.

Относно хранителния си режим, Гришо сподели, че спазва по-строги правила 3-4 дни преди турнир. „Тогава се опитвам да се храня по-здравословно от обикновено. Консумирам по-семпла храна и никога не смесвам храните. В тези периоди не консумирам глутен, в никакъв случай, но не изпадам в крайности. Харесвам риба. Два пъти седмично ям месо. Освен това много обичам сладко – бисквити, сладолед и шоколад. Обичам лакомствата, но не съм зависим от тях. Никога не ми се е случвало да стигам до състояние от типа „Човече, трябва да хапна шоколад, иначе ще се разтреперя“. По време на турнирите съм много дисциплиниран“, разкри Григор.

Той сподели, че е избрал да живее в Монако защото всеки път, когато е там, има чувството, че е на почивка. „Това ми помага да се отпусна. Прибираш се вкъщи, оставяш си багажа и отиваш на плаж. Освен това тук се чувствам сигурен и всички уважават личното ми пространство, което е много важно за мен. Това не винаги се случваше на другите места, на които съм живял“, разкри Димитров.

На въпрос дали мисли с какво ще се занимава след края на кариерата си, българинът отговори: „Имам някои идеи, но през тази година доста неща се объркаха и затова искам да си оставя възможно най-много врати отворени. Възможно е след като приключа с тениса да си взема една година почивка. Преди пандемията имах много интереси в най-различни части на света. Обичах да посещавам модни ревюта, а освен това много обичам архитектурата. Едно от големите ми желания е да помагам на младите играчи на възраст между 10 и 20 години, тъй като знам колко е ценна подобна помощ за един тенисист на тази възраст“.

Добави коментар