Горещ шоколад с коняк
47
Наслада за небцето и заслужена награда в края на работна седмица, а защо не и в края на работния ден
Представяме ви рецепта – наслада за всички сетива.
Количество на порциите – 2
Време за подготовка – 10 минути
Време за приготвяне – 15 минути
Общо 25 минути!
Необходими продукти:
300 мл сметана
150 грама горещ шоколад
30 мл коняк
1 чаена лъжица кафява захар
½ чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
1/ Парченцата шоколад сложете в тенджера с антизалепващо покритие. Залейте отгоре със сметана. Разтопете шоколада на слаб огън.
2/ Постоянно разбърквайте. Трябва да получите еднородна маса. След това добавете канелата и захарта. Кипнете сместа и налейте коняка.
Сервирайте напитката гореща!
Добави коментар