Гадания за деца

91
Гадания за деца

Вземете малка платнена торбичка в зелен цвят...

Някои хора следват традицията да гадаят за бъдещето. Може да въведете децата си в тази „магическа“ практика, запознавайки ги с три лесни начина. Създайте подходяща атмосфера в дома и нека ритуалът да започне!

1/ Гадаене със свещ
За целта е необходимо да предоставите на децата парафинова или восъчна свещ и съд с вода. Запалете свещта. След известно време и под вашия надзор, позволете на детето да вземе свещта в ръка и внимателно да изсипе разтопения восък или парафин във водата. Преди този магически момент, нека детето зададе въпрос. За отговора ще гадаем по формата, която парафинът образува във водата.

По формата може да гадаете за бъдещето. Използвайте въображението си.

2/ Гадание по орехова черупка

Преди да започнете да гадаете, напишете заедно с детето на хартиени листчета очаквани събития през новата година. Например, пътешествие, високи оценки, отлично представяне на концерт, здраве, печалба в лотарията и др. След това закрепете листчетата към стената на купа с вода. Вземете половин черупка орех и сложете в нея малко парченце свещ. Заедно с детето запалете свещта и пуснете „лодката“ във водата. Към което листче „лодката“ се приближи, това желание ще се сбъдне.3/ Пожелаваме си
Докато в дома ви има елха, може да пробвате следното гадателско занимание. Вземете малка платнена торбичка в зелен цвят. В нея трябва да сложите толкова иглички от елха, колкото са навършените години на детето. Преди да ги сложите в торбичката, необходимо е да си пожелаете няколко неща. Скрийте торбичката, а след година пожълтелите иглички са онези желания, които не са се сбъднали- Закопайте ги в саксия. Зелените иглички на свой ред залейте с вода, потопете в нея ръцете си. След това излейте водата на прага на дома.


Добави коментар