Флорентинска салата с яйца и шунка

42
Флорентинска салата с яйца и шунка

Вие решавате дали да изберете по-калоричния вариант

Всеки знае, ако в салата има яйца, ще е вкусна. За да направите рецептата по-малко калорична, откажете се от крутоните.

Да започваме!

Необходими продукти:

5 яйца
2 яйчени жълтъка
90 грама шунка – нарязана
2 бр. бели франзели
75 грама масло
½ ч.л. горчица
½ с.л. бял винен оцет
2 с.л. естрагон
225 грама спанак и рукола
Сол на вкус

Начин на приготвяне:


1/ Сварете яйцата, като ги пуснете в кипяща вода за 5 минути. Охладете ги, почистете ги и ги нарежете на четвъртини.

2/ Тънките резени шунка нарежете на по-малки парчета. Запържете ги в 1 с.л. масло до получаване на златиста коричка. Подсушете ги на хартиена салфетка.

3/ За да приготвите крутони, нарежете франзелите на кубчета. Запържете ги в тиган до поруменяване. За да отстраните излишната мазнина, сложете ги върху хартиена салфетка.

4/ Време е да приготвите соса. Разбийте с миксер двата сурови жълтъка. Добавете към сместа оцет, горчица, щипка сол. Разтопете останалото количество масло. Изсипете го при яйчената смес. Разбийте с миксера на бавна скорост. Накрая добавете естрагона и разбъркайте внимателно.

5/ Разпределете спанака и руколата на порции. Сложете отгоре четвъртинки яйца. Добавете шунката, крутоните и полейте с приготвения сос.

Приятен апетит!
 



Добави коментар