Ежедневните ритуали, които провокират бръчки по лицето

138
Ежедневните ритуали, които провокират бръчки по лицето

Мазането на крем е безсмислено, ако практикувате някой от тях

Знаете ли, че бръчките по лицето ви може да се появят преждевременно, дори ако спрете да  практикувате вредни навици? Това е така, тъй като в ежедневието ви присъстват ритуали, за които не сте подозирали, че оказват ефект върху състоянието на кожата.

Неизбежна е появата на бръчки. Дали защото се смеете, говорите, ядете или пък намръщвате. Но има ред ежедневни действия, които трябва да преустановите, ако искате да си спестите някоя и друга бръчка.

Например:

Накланяте се над телефона
Когато говорите по телефона, вие навеждате глава и така извивате шията си. Това действие се повтаря неколкократно до края на деня.

Триете очи
Нежната кожа около очи е обект на небрежно отношение, когато я потриваме с пръсти, обтягаме, за да сложим грим, или пък активно я третираме, махайки нанесена преди това козметика.

Грубите действия в тази част на лицето разрушават колагена в кожата и водят до образуване на бръчки.

Спите малко
Ако не отделяте достатъчно време за сън, кожата веднага го показва. Губи своята еластичност, по-трудно се възстановява и обновява.

Спите по корем
Това положение на тялото влошава кръвообращението в лицевата част на главата. Ако спите често така, ще се образуват стабилни бръчки.

Присвивате очи
Ако в слънчев ден не носите слънцезащитни очила, то вие присвивате очи по един или друг повод. Това е причина за появата на нови бръчки.

Носите контактни лещи
Сами по себе си лещите оказват благотворно влияние върху организма – вие виждате! Но в процеса на поставяне и сваляне отново теглите кожата около очите. Този ритуал се повтаря всеки ден.

Пиете от сламка
Ако по няколко пъти на ден се налага да използвате сламка, докато пиете напитки, то този ритуал бавно, но стабилно води до появата на бръчки в областта около устата.Добави коментар