Естествени антиобитици, които побеждават вирусите

242
Естествени антиобитици, които побеждават вирусите

Вместо да се редим в аптеките за скъпи лекарства и имуностимулатни, можем да подсилим имунитета си с продукти, които имаме в кухнята

Има храни, които имат чудодейни свойства срещу вируси и зарази - такива са хрянът, чесънът и босилека.

Вместо да се редим в аптеките за скъпи лекарства и имуностимулатни, можем да подсилим имунитета си с продукти, които имаме в кухнята.

Хрян

Хрянът се използва в народната медицина за лечение на кашлица, настинка, бронхит и синузит. Той действа като силно противогрипно средство, повишава защитните сили на организма при простуда и настинка, подсилва имунната система и се бори с респираторните заболявания.

Той е изключително полезен при грипни заболявания и действа като естествен антибиотик, защото убива болестотворните бактерии в организма. Ликвидира вирусите и бактериите, които се намират в устата, носа и гърлото. 

Доказано е още, че консумирането на хрян повишава защитните сили на организма при простуда, грип, възпалено гърло и подпомага за отварянето на дихателните пътища.

Чесън 

Чесънът има способност да елиминира вредните бактерии, да чисти вирусите от кръвта и да помага при болести на вътрешните органи и дихателните пътища. Той понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. В една скилидка чесън съдържат повече от 400 полезни компонента. 

Чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които разрушават свободните радикали и подсилват имунната система. Чесънът съдържа химичното съединение алицин, което е богато на органична сяра и е ключовият компонент в борбата с вредните бактерии. Алицинът се извлича чрез смачкването и нарушаването на целостта на скилидките.

Босилек

Босилекът е естествен антибиотик, който предпазва тялото от инфекции благодарение на дезинфекциращите и бактерицидните си свойства. Той съдържа бета каротин, антиоксиданти, а също и манган, фосфор, магнезий, желязо, флавоноиди, калций. Богат е и на витамин А, посочва Darik News.

Босилекът е ефективен за облекчаването на симптомите на простуда, грип, треска. Поради антиспазматичните си свойства често се прилага срещу давеща кашлица. Наред с ефекта си за облекчаване на кашлицата, той се прилага при третиране на астма, бронхит, инфекции на синусите. Подобрява циркулацията на кръвта, повишава и оптимизира метаболитните функции на тялото.Добави коментар