Джинджифилови бисквити

143
Джинджифилови бисквити

Коледен сезон без коледна рецепта? Невъзможно!

Време е да определите ден, в който ще приготвите празнични изкушения. В този случай тези джинджифилови бисквити. Да, те не са традиционни за България, но са ценени заради техния аромат и вкус.

Време за приготвяне: 1 час и 45 минути

Необходими продукти:

4 чаши брашно
1,5 ч.л. канела на прах
1 ч.л. карамфил на прах
1 ч.л. индийско орехче
1 яйце
½ ч.л. черен пипер на прах
½ ч.л. сол
1 чаша течен мед
2 с.л. светъл ром
2 с.л. сушен джинджифил, на прах
2 ч.л. сода
¾ чаша маргарин
¾ захар

За украсата:
Глазура от белтъци или готова глазура

От тези продукти ще получите доста бисквити. Част от тях може да покриете с глазура, а другите – не.



Начин на приготвяне:


1/ В голяма купа смесете брашното, солта и сухите съставки.
2/ В по-малка купа – меда, рома, джинджифила и содата.
3/ С миксер разбийте маргарина със захарта. Докато разбърквате, добавете и яйцето. Намалете скоростта и на няколко порции добавете брашнената смес. След това добавете сместа с меда. Разбъркайте тестото с миксер, като периодично обирате сместа по стените на купата.
4/ Разделете тестото на 3 равни части. Оформете дискове, след което ги увийте в найлоново фолио. Сложете тестото в хладилника за 30 минути.
5/ Загрейте фурната до 160 градуса по Целзий.
6/ Едно по едно разточете 3 теста върху посипан с брашно плот. Оформете бисквитите.
7/ Изпечете бисквитите в тава, като ще са необходими по 12-14 минути за всяка партия. Бисквитите трябва леко да поруменеят.
8/ Щом изстинат, покрийте бисквитите с глазура.

Съхранявайте готовия десерт в кутия, между отделните слоеве бисквити сложете хартия. Две седмици са годни за употреба, ако ги съхранявате на стайна температура. Три седмици, ако ги държите в хладилника.



Добави коментар