Джинджифилови бисквити без мед

158
Джинджифилови бисквити без мед

За да ухае у дома на уют и любов

Тази рецепта ще се хареса на почитателите на коледните десерти, а също и на тези, които не обичат вкуса на меда в печените сладкиши. Разбира се, този вариант джинджифилови бисквити е идеален за алергичните към мед.

Необходими съставки:

375 грама брашно
115 грама масло
65 грама захар
1 бр. яйце
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица джинджифил
0,5 чаена лъжица индийско орехче
0,5 чаена лъжица смлян черен пипер
0,5 чаена лъжица сода

Начин на приготвяне:

1/ За тази класическа рецепта трябва да смесите разтопеното масло със захарта. Предварително може да смелите захарта, за да стане по-ситна. Колкото по-дребна е тя, толкова по-гладки ще станат бисквитите. Полученото тесто трябва да е еднородна смес.

2/ След това в маслото разбийте яйцето. Добавете в течната маса подправките и содата. Отново разбъркайте. Ако не сте успели да намерите всички подправки или някоя от тях не ви допада, пропуснете я. Заменете я с друга по свой вкус.

3/ Пресейте брашното и на неголеми порции го добавете към течната смес. Готовото тесто трябва да е меко, еластично и да не лепне по ръцете ви. Направете от него топка, след това я увийте във фолио. Сложете тестото в хладилник за 2 часа.

4/ Следващата стъпка: разделете тестото на две. Сложете всяка една от тях между два листа пергаментова хартия. По този начин ще може да разточите тестото и то ще стане гладко-гладко.

5/ Изрежете формички от тестото. Сложете ги в тава, която предварително сте застлали с пергаментова хартия.

6/ Печете джинджифиловите бисквити 7-10 минути. По повърхността им трябва да се оформи руменина. Готовите бисквити оставете да изстинат настрана, извън тавата. Посипете ги с пудра захар.



Весели празници!



Добави коментар