Домашни пръчици с кашкавал
98
Съставките са 6, а желаещите да опитат много повече!
Тези пръчици са вкусни и апетитни. Препоръчително е да се сервират горещи, а съставките не са много. Трябват ви:
400 грама твърд кашкавал
50 мл мляко
80 грама галета за паниране
200 грама брашно
2 яйца
300 мл олио
За да бъдат пръчиците с кашкавал вкусни, необходимо е да се придържате към няколко прости правила. Например, кашкавалът трябва да бъде качествен. По желание може да прибавите в него различни подправки.
Съхранявайте пръчиците в хартиена опаковка или специален контейнер, който плътно се затваря.
Приготвяне:
1/ Нарежете кашкавала на дълги ивици с дължина 6-10 см.
2/ Разбийте с вилица яйцата, добавете към тях млякото и щипка сол.
3/ Побавете постепенно брашното – ¼ от него оставете настрана. В последното оваляйте кашкавалчетата. След това ги потопете в яйчената смес. Оваляйте в галетата.
4/ Пържете в олио в продължение на 2 минути от всяка страна.
5/ Накрая сложете готовите кашкавалени пръчици върху хартиена салфетка. Сервирайте ги горещи.
Приятен апетит!
400 грама твърд кашкавал
50 мл мляко
80 грама галета за паниране
200 грама брашно
2 яйца
300 мл олио
За да бъдат пръчиците с кашкавал вкусни, необходимо е да се придържате към няколко прости правила. Например, кашкавалът трябва да бъде качествен. По желание може да прибавите в него различни подправки.
Съхранявайте пръчиците в хартиена опаковка или специален контейнер, който плътно се затваря.
Приготвяне:
1/ Нарежете кашкавала на дълги ивици с дължина 6-10 см.
2/ Разбийте с вилица яйцата, добавете към тях млякото и щипка сол.
3/ Побавете постепенно брашното – ¼ от него оставете настрана. В последното оваляйте кашкавалчетата. След това ги потопете в яйчената смес. Оваляйте в галетата.
4/ Пържете в олио в продължение на 2 минути от всяка страна.
5/ Накрая сложете готовите кашкавалени пръчици върху хартиена салфетка. Сервирайте ги горещи.
Приятен апетит!
Добави коментар