Домашни бонбони без захар

96
Домашни бонбони без захар

Да ви е сладко!

В наши дни трудно може да удивите няколко с торти, сладкиши или кремове. Но с домашни бонбони – да! А съставките се броят на пръстите на едната ръка.

Необходими съставки:

Орехи – 150 грама
Фурми – 150 грама
Бадеми – 15 броя
Какао – 6 супени лъжици

Светът се намира в еуфория от темата за здравословното хранене. Социалните мрежи постоянни ни показват примери на здрави и стройни хора. Блогъри ни засипват с рецепти. Специално място при последните имат десертите.

Предлагаме ви да приготвите домашни бонбони с ядки и сушени плодове. Те ще се превърнат в отлична алтернатива на класическите сладости. В сушените плодове има богатство от полезни вещества и витамини, фибри и антиоксиданти. Освен това откриваме глюкоза и фруктоза – т.е. ще придадат достатъчно сладък вкус.

Начин на приготвяне:


1/ Почистете орехите от останали люспи, надробете ги в блендер до консистенцията на брашно.
2/ Сложете бадемите в студена вода за 25 минути. Почистете ги от люспите.
3/ Блендирайте фурмите – трябва да получите пюре.
4/ Смесете орехите и фурмите. Трябва да получите еднородна маса. Сипете какаото в чиния.
5/ Навлажнете ръце. Вземете част от сместа, сложете в средата й бадем. След това оформете топчица.
6/ Оваляйте в какаото.
7/ Подредете готовите бонбони в поднос. Оставете ги настрана поне за час.

Приятен апетит!



Добави коментар