Домашни бисквити с бадем и шоколад

38
Домашни бисквити с бадем и шоколад

Направо се топят в устата

По тази рецепта бисквитите са с нежна текстура и буквално се топят в устата. Приготвянето им не изисква много време, което ги прави идеално решение при спешни случаи. Може да ги изпечете във фурната или на тиган.

Необходими продукти:

150 грама захар
2 чаени лъжици ванилова захар
2 чаени лъжици бакпулвер
3 броя яйца
320 грама брашно
100 грама бадеми
50 грама шоколад



Начин на приготвяне:

1/ Запечете леко бадемите в сух тиган.
2/ Натрошете шоколада с нощ на малки парчета.
3/ Отделете белтъка от жълтъка на едно яйце. Запазете жълтъка настрана. Белтъка смесете с останалите яйца, захарта и ваниловата захар.
4/ Разбърквайте сместа в продължение на 3 минути.
5/ Добавете пресятото брашно към бакпулвера. Омесете тесто.
6/ Добавете в тестото бадемите и шоколада. Разбъркайте.
7/ Разделете тестото на две равни части. Оформете дълги „колбаси“.
8/ Застелете тава с хартия за печене. Сложете отгоре тестото.
9/ Намажете го с жълтък, печете 30 минути при температура 180 градуса по Целзий.
10/ Охладете леко печивото, след което ги нарежете на равни кръгове.
11/ Отново върнете бисквитите във фурната. Печете още 10 минути.




Добави коментар