Домашен сладолед със замразени плодове
1945
Вкусно и полезно лакомство
В горещите дни всеки иска да открие начин да се разхлади. Едно от любимите решения за малки и големи е сладоледът. По принцип сладоледът е десерт, който представлява замразена маса. Прави се на основата на млечни смеси, като към него отнасят и плодовия лед – замразени сокове и плодови пюрета. Освен млечни продукти в сладоледа може да бъдат добавени плодове, ядки и захар. Така накрая не е изключено да не се получи най-полезният десерт.
Решението е да приготвите сладолед за семейството у дома. В качеството на подсладител може да използвате няколко лъжички пчелен мед. Съотношението кисело мляко и замразени плодове е 50:50. По желание добавете ядки и сушени плодове.
Начин на приготвяне:
1/ Смесете в блендера замразени плодове по избор, кисело мляко, мед и мента.
2/ Блендирайте до получаване на еднородна смес. Разпределете по порции в зависимост от формите, с които разполагате.
3/ Оставете в хладилника за не по-малко от 2 часа.
Решението е да приготвите сладолед за семейството у дома. В качеството на подсладител може да използвате няколко лъжички пчелен мед. Съотношението кисело мляко и замразени плодове е 50:50. По желание добавете ядки и сушени плодове.
Начин на приготвяне:
1/ Смесете в блендера замразени плодове по избор, кисело мляко, мед и мента.
2/ Блендирайте до получаване на еднородна смес. Разпределете по порции в зависимост от формите, с които разполагате.
3/ Оставете в хладилника за не по-малко от 2 часа.
Добави коментар