Домашен шоколадов сладолед

299
Домашен шоколадов сладолед

Сега вече знаете какви точно съставки има в десерта, който детето яде

Здравейте, почитатели на сладоледа! Време е да разгърнем кулинарните си умения като сладкари и да обогатим домашното меню с един специален десерт – сладолед с какао! Ако искате да знаете всяка една съставка в леденото изкушение, което децата обожават, то пригответе го сами.

За днешната рецепта имате нужда от:
-   3 бр. пресни яйчени белтъка;
-   150 грама какао на прах;
-    200 мл сметана – с масленост не по-ниска от 35%;
-   150 мл мляко;
-    Пудра захар.



Начин на приготвяне:

1/ Изсипете млякото в подходяща тенджера. Добавете какаото на прах. Разбъркайте добре, какаото трябва да се разтвори напълно.
2/ Добавете към млякото и пудрата захар. Количеството е по вкус. Поставете тенджерата на котлона – температурата трябва да е невисока.
3/ Щом сместа кипне, продължавайте да варите до пълното разтваряне на захарта и сгъстяване. Не преставайте да разбърквате.
4/ Охладете сместа до стайна температура.
5/ В дълбока купа разбийте белтъците с миксер. Отделно разбийте сметаната. Щом сте готови, смесете шоколадовата смес с разбитите белтъци и сметана. Още веднъж добре разбъркайте с миксера.
6/ Поставете върху купата прозрачно фолио и я сложете в камерата.
7/ След 3 часа може да извадите сместа от хладилника, внимателно я разбъркайте със миксер и отново я върнете в камерата за още 3 часа.

Приятен апетит!




Добави коментар