Домашен бургер с говеждо месо и гъбен сос

50
Домашен бургер с говеждо месо и гъбен сос

Детето иска бургер? Научете го как се прави

Бургерът с говеждо кюфте е отличен вариант за апетитна вечеря. Особено ако сте поканили на гости голяма компания. За половин час ще сте приготвили 5-7 бургера!

Необходими съставки за 1 бургер:

½ глава лук
3 броя гъби
½ супена лъжица сметана
150 грама говежда кайма
1 ч.л. лют сос – по желание
1 ч.л. соев сос
1 чаша доматен сок
20 грама кашкавал
1 ч.л. кетчуп
Рукола или маруля – по желание

Начин на приготвяне:

1/ Нарежете лука и леко го запържете.

2/ Измийте гъбите и ги нарежете на тънки резени. Подсушете ги малко на тигана. Добавете сметана и изчакайте гъбките да пуснат сок. Задушете за няколко минути, след което свалете соса от котлона. Поселете по желание.

3/ В каймата добавете лука, соевия сос, доматите и подправете със сол и пипер. Добре разбъркайте. След това оформете кюфте. В центъра му сложете кашкавала. След това го прикрийте с каймата.

4/ Изпържете кюфтето. Необходими са по 4 минути за всяка страна при средна сила на котлона. Подгответе питката. Разделете я на две части. Запечете я на тиган и щом порумеене, започнете да редите бургера.

5/ Първо намажете едната половина на питката с кетчуп, отгоре сложете рукола, кюфтето и полейте с гъбения сос. Затворете сандвича с другата половина от питката.

Приятен апетит!




Добави коментар