Долавят ли домашните любимци бременността?

321
Долавят ли домашните любимци бременността?

Вярно ли е, че котките и кучетата притежават способността да долавят, че стопанката им е забременяла?


Вярно ли е, че котките и кучетата притежават способността да долавят, че стопанката им е забременяла?

Повечето собственици на домашни любимци с увереност ще ви кажат „да!“. Макар за това да няма никакви научни потвърждения, много жени вярват, че питомецът им е доловил бременността още преди самите те да са заподозрели новото си състояние.

Изследвания предполагат, че някои кучета могат да подушат рака по миризмата. Поради това не е изключено домашните любимци да умеят да долавят промените в женския организъм, които протичат по време на бременността.

По неофициални данни, кучетата, които започват да се държат по-агресивно към чужди хора и ги лаят и ръмжат, а също така и котките, които активно се галят у стопанката си или легят на горема й, са явно доказателство за способността на домашните любимци.

По думите на една жена, щом си лягала, котката й веднага идвала и лягала до нея, поставайки лапа над корема й.

Всеки собственик на домашен любимец ще признае, че животните умеят да улавят настроението на човека, езика на тялото и промените в химическия състав на организма.Съветваме, изучувайки календара на бременността и как се развива плода, да не забравяте своя най-добър приятел у дома. Той продължава да има нужда от грижа и внимание, иначе ще се почувства игнориран и необичан.

Това определено може да го накара да се държи неподобаващо.Добави коментар