Добри новини: яденето на шоколад всекидневно има здравословни ползи

470
Добри новини: яденето на шоколад всекидневно има здравословни ползи

Ако обядът е шоколад, имаме причина

Шоколадохолиците вече си имат сериозна причина, с която да оправдаят страстта си, благодарение на ново проучване на Американската асоциация по сърдечни заболявания.

Изследователите са установили връзка между ежедневната консумация на каковото лакомство и здравето на сърцето.

Проучването разглежда навиците за хранене и начин на живот на повече от 1 100 възрастни между 18 и 69 години в продължение на две години. Проучванията показват, че консумацията на 40 гр. шоколад всеки ден е свързана с по-ниска инсулинова резистентност и чернодробни ензими, които са основна причина за риска от сърдечни заболявания.

Любителите на шоколада са по-младолики, по – активни физически и съобщават за по-малко хронични здравни проблеми, отколкото тези, които не ядат шоколад, показва проучването.

Друго изследване заключава, че редовното похапване на тъмен шоколад води до по-добра когнитивна мозъчна функция - включително по-силна работна памет, организация и умение за съсредоточаване.

Delish.com пише, че положителните ефекти от нашия любим десерт се дължат на какаовите флаваноли, намиращи се в шоколад. Тъмният шоколад (30% до 70% какао) съдържа най-високите нива на флаванолите, които също присъстват в гроздето, ябълките и червеното вино.

Сега, молим да ни извините, отиваме да хапнем малко шоколад.Добави коментар