До кога можем да отлагаме раждането на дете?

496
До кога можем да отлагаме раждането на дете?

Някои двойки никога не стигат до търсения от тях "идеален момент"

Съвременните методи за оплождане помагат дори на 50-годишни жени да станат майки. На тази възраст е възможно износването на здраво дете, показват изследвания, но не е по-малко опасно раждането, отколкото на 40 години например, пише сайтът 7ya.ru.

Трябва да отбележим важен факт – статистиката показва, че когато жените навършат 45-50 години, често се налага използването на донорска яйцеклетка.

Стартирайки от 44-годишна възраст, да се забременее със собствени ооцити е доста трудно и на практика невъзможно, казва експерт.
Може да се използва обаче донорска яйцеклетка.


Съвременната медицина позволява да се отложи раждането на дете до момент, който двойката определя като добър – тогава и двамата партньори са емоционално, материално и социално готови. Да се отлага бременността обаче за неопределен срок е бива.Успехът от процедурите за оплождане зависи от овариалния резерв на жената. Колкото по-рано се обърне тя към специалисти по репродуктивни въпроси, толкова по-бързо ще получи необходимото лечение и толкова по-високи са шансовете за сдобиване с наследник.
Добави коментар