Детето се роди. Как да не се разведете?

337
Детето се роди. Как да не се разведете?

Съвети към таткото

Всяка двойка в един момент се замисля за деца. Хубаво е да се планира, да се желае силно, но понякога появата на рожба се превръща в непреодолимо изпитание за връзката. За да запазите брака си, може да бъдете предварително подготвени. За какво? За трудностите, напрежението, колебанията, моментите на лошо настроение и т.н.

Като пълноправен член на семейството таткото може да:

1/ Даде възможност на майката да се наспи.
Това е основният ни съвет. Липсата на сън е страхотен проблем през майчинството. Не може да запазите отношенията си здрави, ако не издигнете съня на майката в приоритет.

Не е необходимо да гладите дрешки, да къпете детето и да готвите полуфабрикати. Единственото, което ще спомогне за мира у дома, е пълноценното наспиване.

Не мислете, че наемането на детегледачка за час-два, а защо не и четири, е лукс. Напротив, това е средство за оцеляване.

2/ Дайте възможност на майката да похапне
В грижи около бебето майката често забравя що е то спокойно хранене. Яде се на крак, каквото е останало, каквото има и т.н.

Осигурете на партньорката си спокойно хранене. Дарете я с минути свобода, през които да се наслади на ягоди, шоколад, любим сандвич, съвършено кафе!

3/ Създайте „село на привързаността“.
Става дума за всички, които детето познава и обича, и които го обичат. Не се затваряйте в своята триада. Позволете на роднини, приятели и съседи да помагат.
Всеки, който редовно фигурира в живота на детето през първите му месеци, влиза в „селото на привързаността“. Колкото по-голямо е то, толкова по-силно е усещането за безопасност. Толкова по-голяма е подкрепата, която то чувства. Да, методите на възпитание не винаги ще съвпадат с вашите. Това е нормално.

Главното е да съхраните връзката и да се научите да споделяте отговорности.Добави коментар