Да приучим детето към гърнето

472
Да приучим детето към гърнето

4 съвета за прилагане още сега

Темата за приучването на детето към използването на гърнето за много родители е свързана с трудности. Ако имате желание да изпратите наследника си на детска градина, то не бива да чакате последния момент, за да свалите пелените. Освен това елиминирането на разходите за пелени ще облекчи бюджета.

По-често родителите започват да учат децата си да използват гърне на възраст около 1-2 години. Не чакайте лятото! Може да изпълните мисията и през зимата. Следвайте няколко правила.

1/ Често слагайте детето да седне на гърнето.
Не чакайте детето само да посегне към гърнето. Първоначално може да ви се стори невъзможна мисия, но не е така. Детето не е изключено да откаже да седне. Предлагайте му гърнето ден след ден. Ако трябва направете пауза няколко дни, след което отново подканете детето. Започне ли да го използва, водете статистика. Колко пъти на ден детето използва гърнето, колко течности пие и т.н.

2/ Сведете до минимум пелените
Една пелена за сън или пък за продължителна разходка. През останалото време детето трябва да е по гащи. Първоначално няма да му прави впечатление, че гащите и панталоните са мокри. След това нещата ще се променят.

3/ Запасете се със спално бельо, дрехи и др.
Дръжте ги под ръка. Не обиждайте детето, ако намокри панталоните или леглото си. Резултатът не идва веднага. Проявете търпение. Обяснете. Давайте примери.

4/ Не разтягайте във времето периода на приучване към гърнето
Може да свалите пелените за месец, ако проявите настойчивост и търпение. От пелените по време на сън или дълга разходка пък може да се откажете на практика за няколко дни.
Добави коментар