Да имаш многодетно семейство е страхотно

56
Да имаш многодетно семейство е страхотно

Няколко причини да увеличите бройката на децата до поне 3

Много деца = много разходи. Невинаги обаче ползата се измерва в пари.

В някои семейства три или повече деца се появяват случайно, в други – планирано. В трети – поради религиозно неприемане на контрацепцията.

Разбира се, че при планирането на семейство и раждането на деца трябва да се подхожда осъзнато. На първо място трябва отговорно да се претеглят възможностите – физически и финансови, за да осигурите оптимална грижа.

Ако очаквате още едно дете и семейството се очертава да стане многодетно, то имаме няколко преимущества от този факт, които веднага споделяме:

1. Спокойствие за майката
Всяка многодетна майка ще потвърди: трудно е с едно дете, с четири е доста по-леко. Когато се появява първата рожба, цялото ви внимание, цялата тревога са концентрирани върху него. Едновременно с това умората от постоянното общуване с детето може да ви изкара от релси. Когато децата са много – те общуват помежду си. Отнемат част от товара от вашите плещи.

2. Самостоятелност на децата
Ако първите две децата са изисквали много внимание, то при следващите подходът е различен. И не е, защото ги обичате по-малко. Просто родителите имат по-малко време за общуване с всяко дете поотделно. Това налага децата да се научат да бъдат самостоятелни.

В многодетни семейства не е рядко да се види как третото, четвъртото и т.н. деца започват по-рано да говорят, по-рано да ходят и самостоятелно да ядат.

3. Приятели за игри
Когато в семейството има много деца, майката не е необходимо да се чуди с какво да ги занимае. Децата бързо намират общи задачи, учат се да споделят, да се грижат едно за друго.Добави коментар