Червена, зелена или жълта: коя чушка е по-полезна?

75
Червена, зелена или жълта: коя чушка е по-полезна?

Сигурно си имате фаворит, но нека ви кажем малко повече за чушките

Много хора обичат да ядат чушки. Те могат да се добавят в салати, да се задушават, пекат, а също така и да бъдат основен елемент в ястието.

Чудели ли сте се някога каква е разликата между червената, зелената и жълтата чушка? Имат ли различни ползи?

Ползата от чушките

Те са богати на витамини А, В, Е, Р, калий, натрий, калций, цинк, магнезий, фосфор, желязо и др. Съдържат още рекордно количество витамин С!

Защо да ядете чушки?

Те служат като профилактика срещу болестта Паркинсон, укрепват кръвоносните съдове и сърдечния мускул, предпазват от тромбоза и атеросклероза, понижават артериалното налягане и разреждат кръвта.



Коя чушка е по-полезна?

Зелената се препоръчва на хората, които страдат от затлъстяване. Тя е по-малко калорична и служи като профилактика срещу рак.

За по-здраво сърце консумирайте повече жълти чушки. В тях се съдържат повече калий, който е важен за работата на кръвоносните съдове.

Ако искате да се справите с проблемите със зрението, заложете на червената сладка чушка. В нея има много витамин А.



Добави коментар